SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jazzgymnasterna

Jazzgymnasterna är en ideell dans- och gymnastikförening som bildades 1979. Vi är i nuläget 17 ledare och har en styrelse på 10 personer. Kontinuerligt utbildas våra ledare internt och via Svenska Gymnastikförbundet. Våra verksamhetsgrenar är:

 

Dans

Till en blandning av olika musikstilar och genrer lär vi oss  danser och koreografier. Vi går igenom dansens grundsteg och utvecklar dem till olika nivåer beroende på åldersgrupp och erfarenhet.

 

Gymnastik

Här utgår vi från grundformerna; gå, springa, hoppa, rulla, balansera, klättra, stödja, kasta, hänga, fånga, åla och krypa. Alla övningar anpassas efter ålder och erfarenhet. Vi använder oss av olika redskap som t ex plint, bock, matta, bom och ringar. I de yngre åren leker vi också roliga lekar. Trampett förekommer i vissa grupper. 

 

Specialgympa

Det här är en grupp för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Vi använder oss av musik, redskap, lekar och ramsor. Alla kan vara med utefter sin förmåga.

 

 

 

Försäkring
Varje aktiv medlem är försäkrad via Jazzgymnasterna under lektionstid. De elever som hoppar trampett har dessutom en extra försäkring. Försäkringen gäller efter betald terminsavgift.